Pečený čaj so škoricou

Účinok: zahreje v zimných mesiacoch a spríjemní rodinnú atmosféru. Môžete pravidelne piť zo svojich zásob, lebo viete, čo ste tam dali.

Ingrediencie: 1 kg ovocia,  0,5 – 1 kg cukru ( podľa vašich preferencií), šťava z dvoch citrónov (alebo 1 lyžička kyseliny citrónovej rozmiešaná v 2 dcl vody), korenie: škorica, klinček, badián, zázvor, citrónová kôra so škoricou, muškátový orech alebo muškátový kvet.

Postup:

  1. Ovocie umyte, odkôstkujte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na malé kúsky.
  2. Všetko ovocie vložte do väčšej nádoby, prilejte citrónovú šťavu, prisypte cukor, vybrané koreniny, ktorými chcete pečený čaj ochutiť a všetko spolu premiešajte.
  3. Pripravenú zmes ovocia vysypte v rovnomernej, nie príliš vysokej vrstve na plech na pečenie. Ak ste použili ovocie, ktoré obsahuje menej vody, podlejte ovocie trochou vody alebo rumu. Obsahu alkoholu sa nemusíte obávať – alkoholová zložka rumu sa počas pečenia odparí a zostane len príjemná rumová aróma.
  4. Ovocie vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte približne 1 hodinu pri tvrdších druhoch ovocia, pri mäkších postačí aj 30 minút. Ovocie je potrebné počas pečenia minimálne dvakrát premiešať, aby neprihorelo. Ovocie je hotové, keď je mäkké a pustilo dostatok šťavy.
  5. Po upečení premiestnite zmes aj s vytvorenou šťavou do vopred dôkladne umytých pohárov. Dajte pozor, aby boli okraje pohára čisté a dobre ich uzavrite viečkom. Poháre otočte hore dnom, prikryte dekou a nechajte pod ňou vychladnúť.

Viac receptov nájdete v Klube TČM a Healy.

Renata Poláková
V dennej práci s klientmi využíva frekvenčnú terapiu a harmonizáciu informačného poľa prístrojmi TimeWaver a kombinuje ich s prapôvodnými Znalosťami. Terapeutka celkovej zmeny pohľadu na Život - viac nájdete vo FB skupine ZDRAVIE A VÝŽIVA VĎAKA VOĽBE MYŠLIENOK.